مدیرکل میراث فرهنگی یزد با بیان اینکه امکان ثبت جهانی موقت بافت تاریخی یزد وجود نداشت، از احیای برخی صنایع دستی یزد پس از ۱۲۰ سال خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری یزد فردا، فاطمه دانش‌یزدی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد با اشاره به ثبت جهانی بافت تاریخی یزد اظهار داشت: پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد به‌صورت جدی با یک بازبینی در سال 93 همراه بود و یک تیم کارشناسی و متخصص به صورت شبانه روز در طول دو سال و نیم قبل برای ثبت جهانی آن تلاش کردند.

وی خاطرنشان کرد: پس از بازدیدهای انجام شده از طرف یونسکو، ایراداتی به پرونده گرفته شد که در طول 5 تا 6 ماهی که فرصت داشتیم این ایرادات را برطرف کرده و به حمدالله موفق به ثبت جهانی آن شدیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد این اقدام را افتخاری برای کل جهان دانست و افزود: ثبت جهانی این بافت تلاش یک تیم در استان بود و اکثر دستگاه‌هایی که به نوعی با این موضوع مرتبط بودند برای تحقق آن تلاش کردند.

دانش یزدی عنوان کرد: نقشه‌های طرح توسعه امامزاده یزد در حال تهیه توسط مشاور است و به محض اینکه این طرح به تصویب شورای فنی میراث برسد، اجرایی می‌شود.

وی ثبت موقت جهانی بافت تاریخی یزد را که در برخی رسانه‌ها مطرح شده بود را امکان‌پذیر ندانست و گفت: اصلا چنین چیزی در ارتباط با ثبت جهانی یک طرح یا پروژه وجود ندارد که به ثبت موقت برسد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد عنوان کرد: در نشستی که با استاندار یزد برگزار شد، مقرر شد وظایف دستگاه‌ها در ارتباط با این پرونده و ملزومات پس از ثبت جهانی بافت تاریخی یزد تدوین و به آنها ابلاغ می‌شود.

دانش یزدی با بیان اینکه آثار تاریخی و میراث فرهنگی یزد واقعا منحصر به فرد است، گفت: این آثار تاریخی از جمله آب انبارها دقیقا براساس محاسبات و معادلات ریاضی انجام و به‌صورتی دقیق و حساب شده ساخته شده که هیچ اشکالی در روند کاری آن ایجاد نشده است.

وی گفت: این اولین باری است که بافتی در جهان به ثبت رسیده که هنوز زندگی در آن به صورت طبیعی در جریان است و دیگر شهرهای جهان که به ثبت جهانی رسیده، عنصر زنده بودن را ندارند و دولت‌ها به افراد حقوق می‌دهند که روزها به فعالیت و زندگی در این شهرها مشغول باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد افزود: امروز می‌توانیم به خود ببالیم که یزد به کل جهان به صورت بسیار ویژه به جهانیان معرفی شود و زمینه جذب بیشتر گردشگر به استان یزد فراهم شود.

وی افزود: در این پرونده برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت دیده شده که باید بر اساس این برنامه‌ها و چشم اندازها، در راستای تقویت گردشگری یزد اقدام نماییم.

دانش یزدی برندسازی صنایع دستی برای دیگر شهرهای جهان را یکی از برنامه‌های پیش روی میراث فرهنگی استان یزد دانست و افزود: برخی از صنایع دستی استان یزد که در حدود 120 سال از منسوخ شدن آن می‌گذشت الان احیا شده و افرادی در حال فعالیت در حوزه تولید این صنایع هستند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا